Afbeelding

Ciran Zwolle: de kunst van gezond zijn

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ciran Zwolle is een poliklinisch interdisciplinair revalidatiecentrum. Veel mensen bezoeken dagelijks deze vesting. Dit zijn mensen die door langdurige gezondheidsklachten niet meer goed kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Het valt ze zwaar om deel te nemen aan activiteiten die waardevol zijn voor henzelf en hun omgeving. Zij kunnen niet meer meedoen met sociale activiteiten of zijn niet meer goed in staat hun rol binnen het gezinsleven en/of werk uit te voeren. Ze zijn reeds bij diverse zorgverleners geweest, zonder het voor hen gewenste resultaat. Ciran biedt een integrale aanpak van behandelingen, uitgevoerd door fysiotherapeuten en psychologen, onder verantwoordelijkheid van een revalidatiearts. De uitkomst van een behandeltraject zal er altijd op gericht zijn, om de patiënt weer te laten deelnemen aan de voor hem belangrijke aspecten van hun leven.

Na een uitgebreide diagnostiekfase die bestaat uit online vragenlijsten, fysiotherapeutisch- en psychologisch onderzoek en een afrondend onderzoek door de revalidatiearts, wordt bepaald of er een indicatie is voor een behandeling en volgt een behandelplan op maat gemaakt.

De behandeling van Ciran werkt vanuit meerdere dimensies; zo wordt er gewerkt aan de fysieke- en mentale aspecten en is er aandacht voor zingeving; welke richting geef ik aan mijn leven, hoe train ik veerkracht om met tegenslagen om te gaan en welke invloed kan ik zelf uitoefenen op mijn levensgeluk? 80 procent van de patiënten geeft aan na drie maanden weer meer kwaliteit van leven te ervaren: zij tellen en doen weer mee.

Kijk voor meer informatie op www.ciran.nl of bel (038) 763 09 19.