Afbeelding

Rosé en champagne van Wijnkoperij Mondovino verkozen tot Wijnen van het Jaar 2017

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De oorkondes voor beste rosé en beste champagne in de categorie Wijnspeciaalzaak gaan dit jaar naar Wijnkoperij Mondovino. De ingestuurde R de Rimauresq rosé en de Les 7 Crus Brut van Agrapart & Fils werden door de jury van wijnkenners als beste beoordeeld.

Dit gebeurde tijdens het 29ste Proefschrift Wijnconcours dat op 2 juni werd gehouden in Amsterdam. De door Mondovino ingestuurde R de Rimauresq Cru Classé Côtes de Provence 2016 werd door de jury gekroond tot Roséwijn van het Jaar 2017 in de categorie Wijnspeciaalzaak, prijsklasse tot en met 20 euro. Deze krachtige Provençaalse rosé zit vol fruit, kruiden en licht gebrande nuances. De smaak is pittig, droog, verfijnd en evenwichtig: een prima begeleider van Zuid-Franse klassiekers zoals bouillabaisse, gegrilde vis en kruidig lamsvlees. Een fles van deze toprosé is tot en met eind juli in de aanbieding voor 13,95 euro (normaal 16,65 euro).

Volgens de jury van het Proefschrift Wijnconcours was er dit jaar een uitstekende inzending champagnes met veel echte uitblinkers uit de top en subtop. De Les 7 Crus Brut van Agrapart & Fils werd verkozen tot Champagne van het Jaar 2017 in de categorie Wijnspeciaalzaak, prijsklasse tot en met 50 euro. Deze fraaie, verfijnd mousserende champagne heeft een delicate geur en een droge, zachte smaak. Een uitermate feestelijk aperitief en zeer geschikt om te drinken bij fijne hapjes. De Les 7 Crus Brut kost bij Mondovino 42,95 euro per fles.

Wijnkoperij Mondovino

Assendorperstraat 107

8012 DH ZWOLLE

www.mondovino.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden