Afbeelding

Kia onthult naam van nieuwste crossover: Kia Stonic

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Kia heeft de naam bekend gemaakt van zijn nieuwste crossover in het B-segment. Het betreft de Kia Stonic: een opvallende, zelfverzekerde en compacte crossover met een Europees design. De grotere SUV’s van het Zuid-Koreaanse merk dienden als inspiratie voor de vorm en functionaliteit van de Kia Stonic.

De naam ‘Stonic’ is een combinatie van de begrippen ‘Speedy’ en ‘Tonic’, waarbij het begrip ‘Tonic’ refereert aan de eerste en laatste noot van een compositie. Kia wil met de naam ‘Stonic’ aangeven dat de auto door het lage zwaartepunt wendbaar is en een frisse wind vormt binnen het compacte SUV-segment.

Het exterieur van de Kia Stonic wordt gekenmerkt door de vloeiend aflopende daklijn, de scherpe horizontale lijnen en de zachte vormen, die de Kia Stonic een sportieve uitstraling geven. Het jonge en futuristische karakter van de nieuwe Kia Stonic wordt benadrukt door de unieke achterlichtsignatuur.

Het in Europa ontworpen interieur is al even uitgesproken als het exterieur: rechte lijnen, strakke oppervlakken en geometrische vormen waar technologie en ergonomie centraal staan. Dat uit zich in maximale interieurruimte voor alle passagiers – in combinatie met een slimme indeling – en een ‘zwevende’ HMI (human-machine interface) dat smartphones naadloos verbindt met de vele functies in de auto.

Meer details over de nieuwe Kia Stonic, waarvan de verkoop in de tweede helft van 2017 start, volgen op korte termijn. In de showroom van Van Mossel Kia aan Oude Meppelerweg 2 in Zwolle kunt u terecht voor meer gedetailleerde informatie over de Kia Stonic.

www.kia-vanmossel.nl/