Monuta Zwolle organiseert Advies- en Taxatiedag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Monuta Zwolle heeft voor zaterdag 1 juli de kosteloos toegankelijke Advies- en Taxatiedag georganiseerd met het thema ‘Tussen nu en nalatenschap’. Bezoekers kunnen er waardevolle voorwerpen laten taxeren en verkopen.

Standhouders geven informatie over onderwerpen rondom vermogen en nalatenschap. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 10.00 uur in uitvaartcentrum Kranenburg in Zwolle. “Wij merkten dat nabestaanden vaak bijzondere erfstukken in huis krijgen, maar vaak weten ze er niet zoveel over”, vertelt uitvaartverzorger Robert Schepers. “Daarom zijn wij een samenwerking begonnen met Goudwisselkantoor. Zij kunnen meer vertellen over de achtergrond van het voorwerp. En tegelijkertijd kunnen zij de waarde bepalen en helpen bij de verkoop of een eventuele veiling. Wel zijn er een paar spelregels. Bezoekers kunnen maximaal twee voorwerpen meenemen. Voor goud, zilver, munten en bankbiljetten zijn wel meerdere objecten toegestaan. En hebben ze grote voorwerpen, dan adviseren wij ze om hier foto’s van te maken. Zo hoeven ze het kostbare object niet mee te nemen en kunnen ze toch advies krijgen.”

Schepers merkt dat mensen vaak niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden en regels rondom bezittingen, uitvaart en nalatenschap. “Daarom hebben we een aantal partners uitgenodigd, zoals Notariskantoor de Jong en Knol Adviseurs (assurantie, pensioen en hypotheek). Zij kunnen bezoekers informeren over belangrijke zaken. Het belooft een interessante dag te worden, dus wij hopen op een grote opkomst.”

Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers voldoende tijd krijgen bij de taxatie, vraagt Monuta Zwolle geïnteresseerden om zich op tijd aan te melden. Dit kan online via www.monuta.nl/taxatiedag. Belangstellenden kunnen zich ook telefonisch aanmelden op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via (038) 421 19 33.