Afbeelding
Erik-Jan Berends

Doe de vakantiecheck bij Aljo Auto & Tweewielertechniek

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De zomervakanties staan voor de deur. Wie met de auto gaat, doet er goed aan die eerst even te laten controleren bij Aljo Auto & Tweewielertechniek. “Je wilt immers niet dat juist dan je airco of remmen uitvallen”, zegt eigenaar Bert Kok.

“We zien de laatste tijd dat mensen na een paar jaar hu auto weer eens laten controleren. Het valt ons vaak op dat zaken als de airco en remvloeistof niet in orde zijn.” Kok benadrukt dat een slecht onderhouden airco juist vaak uitvalt als het erg warm wordt. “Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Het is een feit dat je elk jaar een bepaald percentage van het koudemiddel verliest. Na een jaar of vier heb je de helft van de inhoud nog over. Als je dan bijvoorbeeld in Zuid-Europa met hogere temperaturen te maken krijgt, kan de airco makkelijk uitvallen. Dat kan je voorkomen met een volledige aircoservice, die bij ons 80 euro inclusief btw kost.”

Een ander belangrijk punt is de remmen. In bergachtige omgeving worden die extra belast, zeker bij gebruik van een aanhanger of caravan. Kok: “Remvloeistof moet om de twee jaar worden ververst. Als je rijdt met verouderde remolie, kan die makkelijk gaan koken. Dan heb je geen remdruk meer, met alle gevolgen van dien.”

Om met een technisch goede auto op vakantie te gaan, is het verstandig om tijdig een afspraak te maken bij Aljo Auto & Tweewielertechniek. “We zijn een volledig universeel autobedrijf; we doen alle reparaties en onderhoud, ook voor motorfietsen en scooters”, besluit Kok.

Aljo Auto & Tweewielertechniek

Katwolderweg 11

8041 AC Zwolle

(038) 421 21 22

www.aljotechniek.nl

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59