Afbeelding
Pedro Sluiter

Mannes Hofsink bespeelt de beiaard

Algemeen

BINNENSTAD – Mannes Hofsink verzorgt op donderdag 6 juli het vierde concert vanaf de Peperbus in de zomerserie van de Zwolse Beiaard Stichting.

Het thema van het concert is ‘Bewegen van Europa naar Amerika en terug’. Voordat de oceaan wordt overgestoken, worden muziekcentra in Europa uit verschillende tijden aangedaan. Uit Amerika klinkt muziek van Julie Zhu. Haar ‘Circle in square’ - vorig jaar door haarzelf uitgevoerd in Zwolle - kreeg in 2015 bij de compositiewedstrijd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Zwolse Beiaard Stichting zowel de eerste prijs als de publieksprijs.

Hofsink is stadsbeiaardier van Meppel. Hij studeerde orgel eerste fase en kerkmuziek in Enschede. Orgel tweede fase studeerde hij aan de Messiaen Academie, koordirectie aan het Prins Claus Conservatorium en beiaard (Bachelor en Proficient of Carillon) aan het Carillon Instituut Nederland bij Boudewijn Zwart. Hij voerde het complete oeuvre voor beiaard uit van de Dordtse componist Kors Monster tijdens het gelijknamige festival in Dordrecht. Dit oeuvre wordt gerekend tot de moeilijkst speelbare muziek voor beiaard.

Het concert begint om 20.00 uur en is te beluisteren in de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle, ingang Melkmarkt 41. De toegang is vrij.

Het volgende concert is op 13 juli en wordt verzorgd door Kenneth Theunissen en Martien van der Knijff. Zie voor meer informatie www.zwolsebeiaard.nl.