Afbeelding

Ambassadeurs informeren senioren over reizen met het openbaar vervoer

Algemeen

ZWOLLE-ZUID – OV Ambassadeurs informeren senioren op maandag 10 juli van 14.00 tot 16.00 uur over het reizen per openbaar vervoer. Ze doen dit in wijkcentrum de Pol aan de Gelijkheid 1 in Zwolle-Zuid.

Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.

Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Zo heeft men voor het reizen met het openbaar vervoer een OV-chipkaart nodig. De ervaring leert dat het voor senioren soms lastig is om hiermee om te gaan, omdat ze niet weten hoe deze kaart werkt. Om antwoorden op hun vragen te geven, heeft de gemeente Zwolle in samenwerking met de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland de informatiebijeenkomst in Stadshagen georganiseerd. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat. Daarnaast is er uiteraard veel gelegenheid voor het stellen van vragen.