Verkeershinder bij bouw watertoren

Algemeen

DIEZERPOORT – Een bouwbedrijf begint vanaf 12 juli met de ontmanteling van de oude watertoren aan de Turfmarkt en vanaf half september begint de bouw van de nieuwe.

Beide zaken hebben gevolgen voor het verkeer. Om de veiligheid voor de weggebruikers te waarborgen is de Menistenbrug tijdens de gehele sloopperiode voor al het verkeer afgesloten. Het wordt met borden omgeleid. Tijdens de sloop verwijdert de ontwikkelaar de bovenste helft van de watertoren en ook de huidige gevel. Als alles volgens planning verloopt, is de sloop half september afgerond. Dan start de bouw van de nieuwe watertoren en is de Menistenbrug alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Het autoverkeer wordt via borden omgeleid.

De aannemer realiseert 21 appartementen in de watertoren. Op de eerste zes verdiepingen komt één appartement per verdieping. De gevel van het onderste deel wordt teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat uit 1892. De bovenste vijf verdiepingen, in het brede gedeelte van de toren, tellen straks drie appartementen per woonlaag. Deze worden opnieuw opgebouwd. De ontwikkelaar verwacht dat de nieuwe watertoren in juni 2018 helemaal klaar is.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen gisteren