Drie teams van Be Quick '28 naar finales jeugdtoernooi

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - Vrijdagavond 30 juni (O19) en zaterdag 1 juli (O17,O15,O13) worden de finale, de kleine finale en de wedstrijd om de vijfde/zesde plaats gespeeld op het Colijn en Partners jeugdtoernooi. Be Quick’28 is met drie teams (O15,O17,O19) aanwezig in de finale.

Be Quick’28 O19 speelde een degelijke wedstrijd met twee gezichten tegen Genemuiden O19. De eerste helft was stroef, maar toch werd de enige echte grote kans op slag van rust verzilverd door Noah Woltman op aangeven van Timo Oosterbeek.

Genemuiden domineerde de eerste helft, maar kreeg ook weinig grote kansen. Na rust een ander spelbeeld. Be Quick’28 O19 speelde een stuk beter en scherper en kwam vlak na rust op een veilige 2-0 voorsprong door een doelpunt van Kelvin Smits. De verdediging van Be Quick’28 gaf de hele wedstrijd geen krimp, en zo kwam uiteindelijk de toch wel verdiende 2-0 uitslag op het scorebord.

Tegenstander van Be Quick’28 is WVF O19 dat met 4-1 een maatje te groot was voor het ‘nieuwe’ combinatie team ST Meppel/Alcides O19.

Het nieuwe Be Quick’28 O17 team, dat volgend seizoen uitkomt in de derde divisie, had veel meer moeite. Met hangen en wurgen werd de strafschoppenserie bereikt tegen het sterke CSV Apeldoorn O17. Be Quick’28 was na 20 strafschoppen uiteindelijk de gelukkigste. In de andere halve finale won Alcides O17 uit Meppel met 3-1 van Berkum O17.

Be Quick 015 klopt Berkum

Be Quick’28 O15 haalde de finale door Berkum O15 met overtuigende cijfers te verslaan: 5-0. In de andere halve finale was CSV Apeldoorn O15 te sterk voor SVI O15.

Bij O13 staan Berkum en Olde Veste’54 in de finale. Berkum won enigszins geflatteerd met 2-1 van Flevo Boys O13. Berkum speelde heel degelijk en Flevo Boys had veel moeite om gaten in de verdediging te vinden. Een vrije trap vlak voor tijd bracht de beslissing.

De wedstrijd tussen Olde Veste’54 en CSV Apeldoorn kende een spannend scoreverloop. Onder leiding van onze enige vrouwelijke scheidsrechter Anke van Vilsteren werden de doelpunten pas na rust gemaakt. CSV Apeldoorn kwam twee keer terug na een achterstand, maar moest uiteindelijk met 4-2 buigen voor Olde Veste’54 O13. Be Quick’28 O13 speelt vrijdag om 18.30 uur de wedstrijd om de vijfde plaats tegen Genemuiden O13.

In de strijd om de verenigingsprijs gaat Be Quick’28 aan de leiding. CSV Apeldoorn en Berkum zijn de belagers op respectievelijk vijf en zeven punten achterstand. Berkum en Be Quick’28 spelen nog vier wedstrijden en CSV Apeldoorn nog 3.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43