Afbeelding

Open Huis De Molenhof op 7 juli

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op vrijdag 7 juli 2017 is er een Open Huis in de Molenhof van 14.00 tot 17.00 uur. Het eerste deel van de verbouwing van De Molenhof in Zwolle zit erop: de woningen op de bovenste twee verdiepingen zijn af en vanaf 1 juli te huur. Iedereen is van harte welkom aan de Assendorperdijk 132 voor een rondleiding, een hapje, een drankje én een dansje met het Danspaleis!

Programma Open Huis 7 juli
Het Danspaleis organiseert een ouderwets gezellig dansfeest in De Molenhof met muziek van toen. Van tranentrekkers tot polonaise en van Engelse wals tot rock-n-roll. Er zijn rondleidingen in de gerenoveerde woningen en de gezellige ontmoetingsruimtes op de 2e en 3e verdieping. U kunt informatie krijgen over de woonmogelijkheden in De Molenhof. Ook (thuis)zorgorganisatie Vérian is aanwezig voor informatie over de diensten die zij vanaf 1 juli bieden in en rondom De Molenhof op het gebied van welzijn, zorg en begeleiding.

Wonen in De Molenhof
De Molenhof is een thuis voor mensen die wellicht een dagje ouder worden, maar ook midden in het leven staan. Een plek waar bewoners de privacy hebben van hun eigen huurwoning en reuring vinden in de vele gezamenlijke ontmoetingsruimtes in het gebouw. Waar zorg beschikbaar is en meegroeit als behoeftes veranderen. Een klein aantal van de woningen in De Molenhof is bestemd voor verhuur aan andere doelgroepen, zoals jongeren.

Een 2e jeugd voor de Molenhof
In 2015 is Habion begonnen met een 2e jeugd voor De Molenhof. Met onder andere bewoners, buurtbewoners, gemeente en ondernemers heeft Habion gekeken hoe de Molenhof nu en in de toekomst een fijn thuis kan bieden, waarbij wonen centraal staat, bewoners zelf de regie hebben en de zorg per bewoner op maat geregeld kan worden. Door het gebouw een 2e jeugd te geven is De Molenhof behouden voor de wijk Assendorp en kunnen Zwolse ouderen hier ook in de toekomst fijn wonen.


Meer informatie over De Molenhof is te vinden op www.demolenhofzwolle.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden