Arjan Veldhuis

Molen De Fortuin in Hattem te zien op website 360cities

Cultuur

Molen De Fortuin in Hattem te zien op website 360cities

Deze fraaie molen, uit 1805, staat op een 360 graden foto van de Hanzestad Hattem. In 1852 heeft de molen een stenen onderbouw gekregen. De bovenste helft van deze onderbouw is om de achtkantstijlen heen gemetseld.

Over de hele wereld maken fotografen panoramafoto’s van uiteenlopende locaties. Zo kijk je rond op Antarctica, Mexico of waar dan ook: sinds kort ook in Hattem. Want deze oude Hanzestad staat nu op de internationale site van 360cities. Bekijk de Dorpsweg met De Fortuin, je staat er letterlijk midden in. Sleep de foto met de muis rond.

Leuke bijkomstigheid is dat je tijdens het rondkijken door pijltjes wordt gewezen op foto’s in de directe omgeving. Zo kun je een hele tour maken door de omgeving, naar Zwolle, Kampen, Urk en ga maar door.

Via de wereldkaart van 360cities kun je zelfs in je favoriete vakantieland rondkijken. Als je op “Open Map” klikt zie je op de kaart de exacte locatie van de opname. De Zwolse panoramafotograaf Arjan Veldhuis maakt voor 360cities vooral foto’s van Zwolle en wijde omgeving.

De website is te vinden via: www.360cities.net/profile/adriaan en klik daarna op “RECENT.”