Afbeelding
https://stocksnap.io

Pleintje in Assendorp krijgt Mini-bieb in oude telefooncel

Cultuur

ZWOLLE - Op het pleintje aan de Papaverstraat, Goudsbloemstraat en Asterstraat wordt vrijdag 21 juli om 15.00 uur de Mini-bieb geopend met een openingsprogramma met schrijfster Leonie van der Sterren en activiteiten van Travers.

Een oude telefooncel is door leerlingen van Deltion omgetoverd tot een uitleenbox met zonnepaneel, lampje en print. Kinderen uit de buurt van de Papaverstraat, Goudsbloemstraat en Asterstraat kunnen daar voortaan gratis boeken lenen.

Sinds augustus 2015 wordt er door buurtgenote José Hassink iedere woensdag ‘als de zon schijnt’ voorgelezen op het pleintje. Toen ze drie zomers geleden Alyssa van der Voogd, tien jaar, vroeg wat ze ervan vond dat ze ging voorlezen, was ze direct enthousiast. Ze hebben affiches en flyers rondgebracht en samen gaan ze nu de opening verrichten.

Hassink sprak over het voorlezen met een ex-collega van haar in de Stadkamer. Hij merkte op dat er een mogelijkheid was om via opleiding Deltion een oude telefooncel te laten plaatsen, ingericht als Mini-bieb. Dat leek haar een geweldig idee. In Zwolle worden er tien geplaatst.

Inmiddels is een werkgroepje van vijf buurvrouwen gevormd dat met subsidiegeld allerlei activiteiten organiseert en van het pleintje een ‘Voorlees- en Spelletjespleintje’ aan het maken is.

Kinderen en ouders zijn welkom om deel te nemen aan de openingsactiviteiten op vrijdag 21 juli.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden