Beach Soccer Zwolle in Scheveningen
Beach Soccer Zwolle in Scheveningen Bert-Jan Lukje

PBSZ gestrand in halve finales van strijd om landskampioenschap

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

SCHEVENINGEN - Pelikaan Beach Soccer Zwolle greep zondag naast de finale in de strijd om het landskampioenschap. Maar met het bereiken van de play-offs was het seizoen al geslaagd.

In het strandstadion aan de kust moest PBSZ in de halve finales buigen voor Beach Soccer Egmond: 10-7."Eigenlijk hebben we geen moment aanspraak gemaakt op de winst", vond coach Folkher Langejans. De schade opgelopen in de eerste periode (5-0 achterstand) maakte de ploeg nog wel enigszins goed toen international Melvin Velthuis van de defensie naar de voorhoede werd verplaatst, maar PBSZ liep de hele partij achter de feiten aan.

Velthuis nam aanvankelijk de plaats in van de afwezige verdediger Michael Wolf. Met de sterke, balvaste Velthuis voorin ging het een stuk beter. "Hij nam de boel echt op sleeptouw", vond Langejans, die zijn ploeg een goede tweede en derde periode zag spelen. "We hebben het voornamelijk laten liggen in de eerste periode. Op de momenten dat we daarna dichterbij kwamen, kregen we weer een goal tegen. We waren gewoon niet goed genoeg, haalden niet ons eigen niveau", aldus Langejans, die er niet rouwig om was dat er geen troostfinale werd gespeeld. "Er was voor een andere structuur gekozen waardoor er weinig ruimte was. Maar dat vond niemand erg. Als je verliest in de halve finales heb je toch geen zin meer in een wedstrijdje om de derde plaats."

PBSZ, de landskampioen van 2015, degradeerde vorig jaar, maar werd door de afmelding van een team dit seizoen toch weer toegelaten tot de eredivisie. Met het bereiken van de play-offs (eerste vier) was het seizoen al geslaagd.

Langejans pleit voor een indoor-beachsoccerveld in Zwolle. “Daar moeten we nu echt naar toe. Zwolle is de beachsoccer-hoofdstad van Nederland. Met het kampioenschap van de vrouwen en van HTC onder negen, de tweede plaats van de Beachsoccerkids Stadshagen en HTC onder elf. Als we willen doorgroeien moeten we ook in de winter kunnen trainen.”

Afbeelding
Verdachte van poging doodslag met mes in Zwolle blijft vastzitten Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking leidt tot tweehonderd nieuwe woningen in Zwolle Algemeen gisteren
Afbeelding
Thorbecke Scholengemeenschap wint prijs voor beste pitch bij Technasium Brandweer Award Algemeen 18 apr, 16:27