Arne Mulder in actie tijdens de BB Lopers Baanclassic bij AV PEC 1910.
Arne Mulder in actie tijdens de BB Lopers Baanclassic bij AV PEC 1910. Pedro Sluiter

Geblesseerde Arne Mulder wacht in spanning af

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De Zwolse hardloper Arne Mulder kon tot zijn spijt niet meedoen aan twee grote atletiekwedstrijden vanwege een blessure in zijn linkervoet. Hij wacht nu in spanning af op de uitkomst van een onderzoek. De symptomen wijzen op een stressfactuur.

Zowel de NK atletiek (14-16 juli in Utrecht) als de Nacht van de Atletiek (22 juli in het Belgische Heusden) heeft Mulder tot zijn spijt moeten laten schieten. In de internationale Nacht van Heusden wilde hij zijn persoonlijke record op de 5000 meter aanvallen.

"Ik ben heel teleurgesteld geweest omdat ik deze wedstrijden graag wilde lopen. Ik heb er flink van gebaald dat dit nu gebeurd is, maar ja, zoiets komt nooit gelegen. Ik heb me er proberen bij neer te leggen en alternatief te trainen, wat wel redelijk gaat. Ik loop nu overdag op krukken om zoveel mogelijk mijn voet te ontzien, want die is nog steeds pijnlijk en gevoelig. Verder ben ik wat aan het fietsen en probeer ik wat krachttraining en corestability-training te doen", zegt Mulder, die dit jaar terugkeerde bij AV PEC 1910 na een succesvolle periode bij de BB Lopers.

Zes weken

Mulder wacht met smart op een telefoontje van de sportarts die hem de uitkomst van het onderzoek gaat vertellen. Hij verwacht het belletje maandag (24 juli) om 16.30 uur. "Ervanuit gaande dat het een stressfactuur is, mag je zes weken niet lopen. Maar ik zit er nu ook al twee-en-een-halve week mee."

'Soms weet je het gewoon niet'

Een stressfactuur is in veel gevallen het gevolg van overbelasting, maar Mulder kan zich niet voorstellen dat hij te hard heeft getraind. "Ik heb er ook met mijn trainer naar gekeken. Het kan nooit één ding zijn geweest. Naast het lopen heb ik ook gewoon werk en studie. Soms weet je het gewoon niet. Ik heb zelf bijna nooit blessures, maar ik ken genoeg atleten die om de haverklap pijntjes en blessures hebben."

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden