Zwolse Balletjes knallen de Cauberg af !

· leestijd 1 minuut Algemeen

Vanuit de gedachte om samen iets leuks, gezelligs en geks te doen hebben de Zwolse balletjes, een stel prettig gestoorden op wielen besloten om mee te doen aan de RED BULL zeepkistenrace 2017.
Op zaterdag 19 augustus staat het Limburgse Valkenburg compleet in het teken van deze Zeepkisten-race: een prettig gestoorde wereld op wielen. En yes, met 70 teams!
De Zwolse afvaardiging, het gehele team van zowel GBL-ICT als MustB, trotse ondernemende blauwvingers die onder de naam ‘De Zwolse Balletjes’ een gooi gaan doen de snelste, lekkerste, origineelste en stoerste zeepkist van dit prestigieuze toernooi te worden.

Het kistje van de zo bekende en overheerlijke Zwolse Balletjes heeft als basis gediend voor het ontwerp dat bij de organisatie is ingediend. Nadat reeds de volgende dag bekend werd gemaakt dat ‘De Zwolse Balletjes’ ingeloot waren is er gestart het ontwerp om te zetten in een realiseerbaar design.

De uitdaging die de Zwolse Balletjes zichzelf hebben opgelegd is NIET een kant-en-klaar onderstel van de zo bekende skelter te gebruiken maar alles zelf te ontwikkelen en samen te stellen. Een keuze die op sommige momenten zwaar bekritiseerd is geweest, helemaal als je weet dat voorafgaande het project nog niemand kon lassen maar wat uiteindelijk geen enkel probleem is gebleken.
Maar het resultaat mag er zijn, de ‘Zwolse snoepjeskist ‘ ziet er snel, degelijk maar vooral OER Zwols uit. Een serieuze kandidaat dat tijdens de start, mét het Zwolse Volkslied op de achtergrond, het BULL zeepkistenrace parcours in een ongekende tijd moet kunnen afleggen.

Op 17 augustus zal het Zwolse Zeepkistenteam bij het Zwolse Balletjeshuis staan om bewonderd en uitgezwaaid te worden.

Wij hopen dat vele Zwollenaren ons in Valkenburg aan het parcours komen aanmoedigen en toejuichen. Komt allen ;)

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden