PEC incasseert eerste tegengoals en speelt gelijk in Volendam

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft in de voorlaatste oefenwedstrijd, in en tegen Volendam, de eerste tegengoals van de voorbereiding geïncasseerd. Het werd 2-2 tegen de Jupiler League-ploeg. Van de eerste zeven oefenduels had de ploeg van de nieuwe trainer John van 't Schip er zes gewonnen en één gelijk gespeeld.

In Volendam opende Mustafa Saymak op fraaie wijze de score door op te komen vanaf het middenveld en de bal in de kruising te plaatsen. Uit een hoekschop zes minuten voor rust viel de eerste tegentreffer. Doelman Mickey van der Hart had geen antwoord op een kopbal van Nick Runderkamp. Dat hoekschoppen nog een aandachtspunt zijn voor de ploeg van Van 't Schip bleek eens te meer toen opnieuw Runderkamp de bal uit een corner over de lijn werkte. Op slag van rust werd het daardoor 2-1.

Invaller Piotr Parzyszek, die na 63 minuten de spitspositie overnam van Stef Nijland, tekende met een kopbal voor de gelijkmaker. Beide keepers traden in de slotfase nog reddend op waardoor het duel in 2-2 eindigde.

Nog één oefenwedstrijd rest PEC voor de start van de competitie. Zaterdag speelt PEC in het Mac2Park stadion tegen Cambuur. Een week later is de openingswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen. Roda JC is op 11 augustus de tegenstander.

De Tsjech Josef Kvida wordt mogelijk verhuurd aan Slovan Liberec. De linkerverdediger mag vertrekken en traint komende week mee bij de club uit zijn vaderland.

De van een blesure herstelde verdediger Dico Koppers speelde met de beloften een oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg (2-3 verlies). De Australische proefspeler Cutis Good, een verdediger, deed een uur mee.