Afbeelding
Eigen foto

Humanistisch Café ontvangt geestelijk verzorger Wiebe Arts

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Humanistisch Geestelijk Verzorger Wiebe Arts vertelt op woensdag 13 september over zijn werk bij Defensie.

Hij gaat in op vragen over zijn eigen motivatie. Geestelijke verzorging bij Defensie, wat is dat? Waarom kiest Arts voor dit werk? En hoe geeft hij er als humanist invulling aan? Ook vertelt hij over dilemma’s waarmee militairen worden geconfronteerd en hoe zij omgaan met ingrijpende of schokkende ervaringen. Wat brengt de soms maandenlange scheiding van familie en vrienden teweeg? Krijgt de mens onder het uniform genoeg mogelijkheden om zichzelf te zijn en te blijven?

Door dáár te zijn waar de militairen zijn, maken geestelijk verzorgers deel uit van het verhaal. Zij zijn zo de laagdrempelige steun in rug voor militair en thuisfront. “Je werkt bij een organisatie die als opdracht heeft om geweld uit te oefenen, maar je moet tegelijkertijd humanistische waarden uitdragen. Dat is wat het werk uitdagend en soms ook moeilijk maakt”, aldus Arts.

Met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, geïllustreerd met beelden uit binnen- en buitenland, zet Arts zijn werk uiteen én zet het ter discussie. Want er vallen best wel wat vragen te stellen over de aanwezigheid en taakinvulling van humanistisch geestelijk verzorgers bij Defensie. De aanwezigen worden dan ook uitgenodigd deel te nemen aan de discussieronde, waarbij verdieping, verbreding en uitwisseling voorop staan.

Na afloop kan men napraten onder het genot van een drankje. Het Humanistisch Café wordt gehouden in de Groote Sociëteit aan de Koestraat 8. De inloop is vanaf 19.30 uur; het programma begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro inclusief thee/koffie voor aanvang. Leden betalen 3 euro.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 18 uur geleden