Afbeelding

Zwolle is weekend lang improvisatiehoofdstad van het Noorden

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De tweede editie van het Theatersport Toernooi van het Noorden (TTN17) wordt op 16 en 17 september in Zwolle gehouden.

Veertien theatersportteams uit de provincies Groningen, Fryslân, Drenthe en Overijssel komen naar Zwolle om uit te maken wie het beste kan improviseren. En daarmee wordt Zwolle weer een weekend lang omgetoverd tot improvisatiehoofdstad van het Noorden. TTN17 staat garant voor humor, verrassing en ontroering. De spelers kunnen door hun improvisatiekunsten uit het niets iets maken, mede dankzij het publiek die voor input zorgt. Theatersport is een onderdeel van improvisatietheater en bestaat al vele jaren. Vooral De Lama’s en De Vloer Op zijn bekende vormen van improvisatietoneel. Zoiets, maar dan een tikkeltje anders, zien bezoekers straks bij TTN17, in wedstrijdvorm.

Bij theatersport spelen twee teams tegen elkaar. Al improviserend en acterend bevechten ze elkaar op het podium en een jury en het publiek beoordelen het spel. Daardoor is er veel interactie met de bezoekers en wordt het sowieso altijd een gezellige bende.

De Zwolse formatie De Jonge Woudlopers heeft de eerste editie van TTN gewonnen. Zij zijn er dit jaar ook weer bij om hun titel te verdedigen. Maar met tegenstanders uit onder meer Groningen, Leeuwarden, Emmen, Deventer, Enschede en zelfs Makkum, kunnen ze hun borst natmaken, het zijn stuk voor stuk geduchte tegenstanders. Net zoals vorig jaar vindt TTN17 het hele weekend vanaf 10.00 uur in schouwburg Odeon in Zwolle plaats. Met een dag- of weekendkaart kan iedereen vrij in- en uitlopen.

Het Theatersport Toernooi van het Noorden duurt zaterdag tot circa 20.30 uur, zondag tot circa 17 uur. Een zaterdagkaart kost 10 euro, een zondag finalekaart 12,50 euro en een weekendkaart 20 euro.