Afbeelding
Cobie Uiterwijk

Fotoboek Theater de Spiegel en Hedon toont het backstageleven

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Theater de Spiegel en Zwols poppodium Hedon hebben zaterdag een bijzonder fotoboek ontvangen met foto’s van artiesten, gefotografeerd achter de schermen.

Tien minuten voor aanvang van hun eigen optreden of voorstelling werden zij op de gevoelige plaat vastgelegd door fotografen Gijs Dragt en Bob Billows. De aanleiding voor het fotoboek van Zwolse theaters was het tienjarig jubileum van Theater de Spiegel afgelopen jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wilde Zwolse theaters graag meewerken aan de realisatie van dit mooie fotoboek. Voor Hedon was de aanleiding voor het boek het ‘vernieuwbouwde’ pand aan de Burgemeester Drijbersingel. Sinds de opening in 2014 hebben fotografen Dragt en Billows al een zeer grote verscheidenheid aan artiesten er weten vast te leggen, van Barry Hay, Henny Vrienten en Blaudzun tot Pokey LaFarge en Talib Kweli. “Het is een bijzonder concept van Gijs Dragt en Bob Billows”, zegt Margreet Wieringa, directeur Zwolse Theaters. “De tijd wordt door deze foto’s even bevroren, een momentopname voor altijd vastgelegd. Ik ben trots op alle artiesten, toneelspelers, dansers, die in Theater de Spiegel of schouwburg Odeon vlak voor ze het podium betraden, hier aan wilden meewerken. Een voorstelling kun je niet ‘vasthouden’. Sommige momenten uit het theater, of juist backstage, blijven je je hele leven bij. Dit boek brengt deze momenten tot leven en geeft ons een intiem inkijkje achter de schermen van onze theaters. Een moment dat we nu op een speciale manier kunnen delen”, aldus Wieringa.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 22 uur geleden