Jaouad Akloud afgelopen seizoen bij Dieze West.
Jaouad Akloud afgelopen seizoen bij Dieze West. Mark de Rooij

Rohda-aanwinst Akloud legt SVI over de knie

Sport

ZWOLLE - Het toernooi om de districtsbeker is dit weekeinde losgebarsten met de eerste wedstrijden in de groepsfase. Na de drie groepsduels begint de competitie, in het weekeinde van 23/24 september. SVI zit als kersvers tweedeklasser in een loodzware poule met Rohda Raalte, WHC en Epe.

Bij Rohda Raalte kende Zwollenaar Jaouad Akloud een heerlijke start. De razendsnelle aanvaller die de afgelopen negen seizoenen voor Zwolse clubs speelde is als ervaren voetballer binnengehaald bij de eersteklasser met een lang hoofdklasseverleden. In de eerste bekerwedstrijd bewees Akloud meteen zijn waarde. Hij maakte de eerste drie doelpunten in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen SVI, dat dinsdag oefent tegen FC Meppel. Zaterdag ontvangt de ploeg van trainer Joram Hendriks WHC en een week later is Epe de tegenstander. De eerste competitiewedstrijd is gelijk een Zwolse derby, tegen WVF. De ploeg uit Westenholte begon met een 0-1 zege op Ruinerwold.

Lodewijk de Vries ging door met wat hij al zijn hele loopbaan doet, aan de lopende band scoren. De spits produceerde een loepzuivere hattrick (drie achtereenvolgende goals in een helft) in de met 0-5 gewonnen pot in 's-Heerenbroek.

Uitslagen eerste bekerwedstrijd van Zwolse clubs:

Nieuwleusen-Be Quick '28 2-5, Ruinerwold-WVF 0-1, 's-Heerenbroek-Zwolsche Boys 0-5, Batavia '90-Dieze West 8-1, CSV '28-Avereest 2-0, HFC Storica-SCD '83 2-8, ZAC-Lemele 3-0, VSW-HTC 2-2. Zondag, SC Balkbrug-SV Zwolle, FC Ulu Spor-USV.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden