'Niet zo zwaar dat je er lang van moet herstellen'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Van sparen voor de laatste wedstrijd in de Tweede Divisie was tijdens de Triathlon Zwolle geen sprake voor de teamleden van TV Triade, die komend weekeinde kampioen hopen te worden op het derde landelijke niveau.

Peter van Grootheest eindigde als derde op de kwart triathlon en Oscar Torrez Fernandez werd tweede op de achtste triathlon. Frank Eggink en Edward van Dootingh waren als vrijwilliger betrokken bij Triathlon Zwolle en vormen zaterdag met de twee eerder genoemde mannen het team in Vroomshoop. Om kampioen te worden moet TV Triade bij de eerste zeven eindigen op de Team Time Trial, een wedstrijd over 450m zwemmen, 18,6km fietsen en 5,5km hardlopen voor teams van vier, waarbij de tijd van de derde triatleet telt. "Of we promoveren is niet spannend meer, maar we willen graag afsluiten met een podiumplek. Net als in de vier andere wedstrijden. Winnen wordt moeilijk", denkt Van Grootheest.
Twee van de drie teamsnelsten, Han Peter Lucas en Tim Hezemans, doen niet mee. Hezemans loopt vandaag (zondag) een hele triathlon in Duitsland. "Daar moet je wel even van herstellen", weet Van Grootheest. "Met een kwart triathlon valt dat wel mee. Als je goed getraind bent is het niet zo zwaar dat je er lang van moet herstellen."

Van Dootingh doet zaterdag voor het eerst dit seizoen mee in de Tweede Divisie. Hij kwam met het tweede team uit in de Derde Divisie. Andere atleten die dit seizoen in actie kwamen voor heren 1 in de Tweede Divisie waren Rene Poppe, Geert-Jan Vos en Arend-Jan van der Hoek.