Afbeelding
Shutterstock

Alzheimercafe houdt een speciale editie

Algemeen

WIPSTRIK – Het Alzheimercafé heeft op kent op dinsdag 19 september een speciale editie in het kader van Wereld Alzheimerdag op 21 september.

Marleen Duin komt op dinsdag 19 september met haar voorstelling `de Sterrekijker`. Zij kijkt op indringende wijze terug op het leven van haar vader. Haar vader was ooit sterrenkundige en heeft de ziekte van Alzheimer. Nu zijn herinneringen verdwijnen, komen bij haar de vragen. Samen bezoeken ze de Leidse Sterrewacht. Dan gebeurt er iets bijzonders. Er blijkt veel meer te zijn dan Maartje beseft. Na afloop van de voorstelling gaan de aanwezigen hierover in gesprek.

Het Alzheimercafé wil haar bezoekers verder laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van ondersteuning aan mensen die met dementie te maken hebben. Voor wie de diagnose zelf te horen heeft gekregen of voor een naaste of partner, op verschillende manieren is ondersteuning mogelijk. De vele ondersteuningsmogelijkheden worden getoond in een informatiemarkt die onderdeel uitmaakt van het programma van deze avond.

De bijeenkomst wordt gehouden bij restaurant Urbana aan de Wipstrikkerallee 21. De inloop is vanaf 19.00 uur; het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59