Afbeelding

‘Recht op muziek voor kinderen’ houdt Open Dag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Stichting ‘recht op muziek voor kinderen’ heeft voor zaterdag 9 september van 11.00 tot 16.00 uur, in samenwerking met Muziekschool Zwolle, een centrale open dag in het gebouw Domusica aan de Radewijnsstraat 10 georganiseerd.

“Ieder mens, en dat begint bij de kinderen, iedereen heeft recht op muziek, het beluisteren van muziek maar ook het bespelen van een instrument. Het ervaren van muziek. Dat muziek bijdraagt aan de sociale en cognitieve ontwikkeling staat als een paal boven water”, aldus de stichting. Ze verbindt de leerlingen van scholen na schooltijd met gedegen muziekonderwijs. De stichting waarborgt gediplomeerde docenten, omdat ze vindt dat ieder kind recht heeft op gedegen muziekonderwijs. Ook verzorgen ze aanbod onder schooltijd, waaronder kennismakingscursussen gitaar, dwarsfluit, harp, piano, keyboard, djembé, saxofoon, klarinet, hoorn, viool, blokfluit ne zang. Er is een samenwerkingsverband met de stichting Meedoen voor de gezinnen die het minder breed hebben en financieel moeite hebben om hun kinderen muziekles te kunnen laten volgen.

De stichting ‘recht op muziek voor kinderen’ werkt samen met andere muziekscholen en collectieven in Zwolle. “Dat het kan en goed kan gaan, is aangetoond op de gezamenlijke open dag van alle muziekscholen, afgelopen 1 april. Deze open dag werd gehouden in de Bolder (Aa-landen) naar aanleiding van het Carmen project in Theater de Spiegel.”

Als er in een bepaald instrument nog geen les wordt gegeven en waaraan behoefte is bij kind(eren), maar het geldt ook volwassenen, dan kan men tijdens de open dag het desbetreffende instrument uitproberen, kennismaken met de bijbehorende docent(en) en de desbetreffende muziekdocent naar de eigen school of een andere school in de eigen wijk/buurt halen.