Afbeelding

Bewoners De Herberg logeren tijdelijk aan de Eerdelaan

Algemeen

ZWOLLE - Na de brand op zondagavond 27 augustus op de bovenste verdieping van De Herberg vinden de tien Zwollenaren die daar beschermd wonen de komende week onderdak aan de Eerdelaan in Stadshagen, een locatie van Dimence. Dit geeft SWZ de tijd om de afdeling Beschermd Wonen van compleet schoon te maken. Ook moet gevolgschade worden hersteld.

“De eerste dagen verbleven de cliënten op verschillende plekken, steeds voor een of twee nachten. Dat is voor hen niet ideaal”, meldt de RIBW Groep Overijssel. “De verschillende plekken bij RIBW GO zijn bedoeld voor mensen die op de wachtlijst staan voor beschermd wonen. Daarom is gezocht naar ruimte waar cliënten op één plek kunnen verblijven tot ze weer terug naar hun woning in De Herberg kunnen.” Die plek is gevonden aan de Eerdelaan in Zwolle, een locatie van Dimence. “We begrijpen heel goed de noodzaak én we hebben per direct ruimte beschikbaar. Het is niet meer dan logisch dat we de cliënten van De Herberg helpen en tijdelijk onderdak bieden,” vertelt Femke van Dijk, teamleider Dimence.

Teamadviseur Bram van den Esker: “Voor de cliënten en begeleiders is het bovendien prettig om weer samen op één plek te zijn. We zijn daarom erg blij met het aanbod van Dimence.”

Dimence biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg. RIBW Groep Overijssel begeleidt cliënten met een psychische/psychiatrische beperking op het gebied van wonen, werken en leren.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden