Afbeelding
Eigen foto

Stedelijk Museum houdt KidsProof Feestweekend

Algemeen

BINNENSTAD - Stedelijk Museum Zwolle heeft voor zaterdag 16 en zondag 17 september het KidsProof Feestweekend georganiseerd. Tijdens deze dagen kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders aan de hand van tal van activiteiten kennis maken met de Zwolse geschiedenis.

Kinderen kunnen aan de slag als archeoloog, maken kennis met een eeuwenoude handwerktechniek, gaan op de foto in 18e eeuwse kleding en kunnen aan de slag met een speurtocht, doe-tour of in een van de workshops. Ook is er elke dag een speciale familierondleiding door het Drostenhuis.

De entree voor het museum is in dit weekend 2,50 euro voor kinderen. De activiteiten zelf zijn verder gratis met uitzondering van de kinderworkshop ‘Fantasiemuseum’ op zaterdag. Voor deze workshop en voor de rondleiding dient men zich vooraf aan te melden via info@stedelijkmuseumzwolle.nl. Bij alle overige activiteiten kan men ter plekke aanschuiven.

Alle kinderen die het museum bezoeken, worden opgeroepen museuminspecteur te worden en een recensie achter te laten over het museum. Vorig jaar behaalde het museum voor het eerst het landelijke KidsProof museum-certificaat. Dit certificaat moet elk jaar opnieuw worden verdiend. Op dit moment is Stedelijk Museum Zwolle het enige museum in Zwolle met een dergelijke titel.