Afbeelding
Dick en Coleta Hogenkamp

Dick en Coleta Hogenkamp verzorgen voorstellingen ‘Holtenbroek, toen en nu’

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK - Tijdens Nationale Burendag, zaterdag 23 september, doet Holtenbroek mee in de vorm van diverse evenementen. Eén daarvan is een historische ‘fotocorner’ in het wijkcentrum met oude foto’s van de wijk en de bewoners. Bezoekers hebben daarbij de gelegenheid herinneringen op te halen.

De presentatie wordt verzorgd door Dick en Coleta Hogenkamp, die sinds ruim een jaar ook in Holtenbroek wonen. Daarnaast verzorgen zij twee voorstellingen over ‘Holtenbroek Toen en nu’. Dick en Coleta, beiden geboren en getogen in Zwolle, verzamelen al vele jaren foto’s van oud Zwolle. Inmiddels is deze collectie uitgegroeid tot ruim twintigduizend foto’s, waarvan veel uit particuliere collecties. Daarmee geven zij regelmatig, met behulp van twee beamers, voorstellingen en schreven zij vier boekjes over oud Zwolle.

De foto’s worden vertoond op twee schermen naast elkaar. Op het ene scherm wordt de situatie van vroeger getoond en daarnaast de situatie zoals die nu is, met daarbij een toelichting over zowel oud als nieuw. Voor velen zal het een feest van herkenning zijn, maar ook als dat niet het geval is, is het volgens het echtpaar leuk om te zien hoe Holtenbroek er vroeger uitzag. De voorstellingen worden gegeven om 10.30 uur en om 14.00 uur en duren ongeveer een uur.

Naast deze voorstellingen is er doorlopend een tentoonstelling c.q. historische fotocorner van oude foto’s van Holtenbroek. Ook is het tijdens de nationale burendag mogelijk eigen foto’s van oud Holtenbroek (of Zwolle) mee te nemen. Als zij een aanvulling vormen op de al bekende foto’s, dan willen Dick en Coleta daarvan graag een kopie maken voor hun eigen archief. Uiteindelijk komt al het materiaal van hen gedigitaliseerd terecht in het Historisch Centrum Overijssel. De tentoonstelling is te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur.