Afbeelding

Gezondheidshuis Stadshagen, een kijkje achter de schermen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op zaterdag 16 september organiseert Gezondheidshuis Stadshagen een open dag. Van 11.00 tot 15.00 uur krijgen de bewoners van Stadshagen een kijkje achter de schermen van het Gezondheidshuis, vertelt directeur Aad Schouten.

“Vaak komen mensen pas bij ons over de drempel als het nodig is. We willen ons tijdens de Open Dag daarom graag openstellen voor de buurt en laten zien hoe veelzijdig en divers de zorg is die we bieden.”

Na de verhuizing van praktijk De Verbinding zitten nu alle zorgverleners onder 1 dak. “Wij bieden zorg met een plus. Er zijn heel korte lijnen tussen de huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers. Maar ook met andere disciplines zoals het sociaal wijkteam, logopedie, oefentherapie, podotherapie, ergotherapie, diëtisten, wijkverpleging, orthopedie en psychologen. Vanaf de huisarts ben je letterlijk een paar stappen verwijderd van de fysiotherapeut waarnaar je verwezen bent. Dat biedt dus veel voordelen voor de patiënt.” Die verbondenheid komt ook terug op de nieuwe website, in de huisstijl en inrichting van het Gezondheidshuis. De verschillende kleuren voetstappen leiden tijdens de open dag naar de verschillende zorgverleners.

Tijdens de Open Dag zijn er in en rondom het pand diverse leuke en informatieve activiteiten, voor jong en oud. “We gaan er echt een belevenis van maken. Voor kinderen bieden we een springkussen, poppendokters en een kleurplatenwedstrijd. Daarnaast verzorgen onze fysiotherapeuten demonstraties, biedt de apotheek testjes aan en hebben we stands met informatie over onder andere reizigersvaccinaties. We willen – om aan te sluiten op ons nieuwe logo – echt het hele zorgpalet laten zien. Tot slot maken we deze dag de ruimere openingstijden van de apotheek en de fysiotherapie bekend. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.”

Gezondheidshuis Stadshagen

Werkerlaan 156-158, Zwolle

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 1 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 1 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 1 uur geleden