Afbeelding
Jan Groot

Landelijke nominatie voor musicalspeler van Zwols Muziektheater

· leestijd 1 minuut Algemeen

Freek van der Heide van Zwols Muziektheater genomineerd voor Amateur Musical Awards Nederland

Vol trots delen wij u mee dat Freek van der Heide van het Zwols Muziektheater is genomineerd voor de beste mannelijke bijrol in ‘’Ja Zuster, Nee Zuster’’, de vrolijke musical die het Zwols Muziektheater afgelopen april 2017 3x speelde in een overvol Odeon in Zwolle. In deze bekende musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink speelde Freek met verve de rol van Gerrit, de inbreker. Freek is samen met nog 3 genomineerden geselecteerd uit meer dan 30 personen. Op 20 november a.s. wordt in Carré bekend gemaakt wie de felbegeerde award voor de beste mannelijke bijrol zal winnen.

Naast Freek stonden ook Anoesjka Volkers (zuster Klivia), Jeroen Nijhof (buurman Boordevol), Sarah van der Pol (Jet) en het gehele ensemble van het Zwols Muziektheater alsmede ook beste vormgeving/toneelbeeld op de longlist voor een mogelijke nominering. Uit 81 producties is deze longlist samengesteld waar uiteindelijk slechts enkelen genomineerd konden worden. Maar een resultaat waar het Zwols Muziektheater heel trots op is.

Er wordt ieder jaar een heel seizoenhard gewerkt om een productie te realiseren. En zo is het Zwols Muziektheater deze maand alweer gestart met de repetities van de nieuwe productie die op 13, 4 en 15 april 2018 uitgevoerd zal worden in Schouwburg Odeon in Zwolle. Dan zal de musical Chess met teksten van Tim Rice, vertaald door Petra van Eerden, met muziek van Bennie Anderson en Bjorn Ulvaeus (bekend van ABBA)op geheel eigen wijze, uitgevoerd worden door het Zwols Muziektheater. De audities hiervoor hebben inmiddels plaatsgevonden. Er hadden zich 19 auditanten gemeld. Het niveau van de kandidaten was deze keer hoog en de keuze was lastig maar er volgde een unaniem besluit. Freek van der Heide deed ook auditie en is in de musical Chess te zien en te horen als de Russische schaakspeler Anatoli. Hij neemt het op tegen de Amerikaanse schaakspeler Freddie. Deze rol zal vertolkt worden door zanger en zangdocent Yko Hoekstra. De vrouw van Anatoli wordt gespeeld door zangeres en zangdocent Annelie Franken en de vrouw van Anatoli wordt gespeeld door Mirjam de Groot. De KGB-agent die Anatoli begeleidt is weggelegd voor Jann Post en de scheidsrechter wordt gespeeld door Marleen Groener, lid van het Zwols Muziektheater.

Over 2 maanden start de kaartverkoop. Houdt u hiervoor onze website in de gaten: www.zwolsmuziektheater.nl