Afbeelding

'Het Britten' speelt eerste concert op Kasteel Rechteren

Cultuur

Op zondag 3 september jl. opende het Britten Jeugd Strijkorkest het seizoen met een concert op het prachtige Kasteel Rechteren in Dalfsen. Het was een benefiet concert dat o.m. geld heeft opgeleverd voor sponsoring van de concerten klassieke muziek in het nieuwe theater de Stoomfabriek in Dalfsen.

Het was voor eerst in jaren dat er een buitenconcert werd gegeven op het kasteel. Het weer werkte geweldig mee om een sfeer te scheppen van een landelijk zomerconcert. Het orkest speelde op het bordes van het kasteel terwijl het publiek zichtbaar genoot vanaf het plein voor het bordes. De solisten waren allen leden van het Britten Jeugd Strijkorkest en prijswinnaars van diverse concoursen. De concertmeester Roza Herwig verraste door twee opera aria´s te zingen waarvan er een zelfs semi-scenisch werd uitgevoerd. Van het concert zijn opnames gemaakt die mogelijk in oktober door TV Oost worden uitgezonden tijdens de maand van de klassieke muziek.

Aansluitend aan het concert werden de gasten getrakteerd op een glas wijn en een Italiaanse maaltijd hetgeen mede mogelijk is gemaakt door diverse sponsoren. Onder genot van de versnaperingen waande menige bezoeker zich weer even terug in de tijd op dit prachtige landgoed.