Studenten Illustration Design op reis tussen Zwolle en Barcelona

· leestijd 1 minuut Algemeen

Studenten Illustration Design op reis tussen Zwolle en Barcelona

Ruim veertig studenten van de ArtEZ kunstacademie Zwolle, opleiding Illustration Design, zijn de maand september op reis. Gedurende deze periode zijn zij onderdeel van een reisproject op het traject Zwolle - Barcelona. Studenten geven zelf invulling aan het project: ze bepalen zelf wat ze gaan doen en onderzoeken, hoe ze gaan reizen, de duur van de reis en met wie.

Reisproject
Het is voor het eerst dat de studenten hun eigen studiereis vormgeven. Eva Blaak, hoofd Illustration Design ArtEZ Zwolle: “We vinden het belangrijk dat de student zelf richting geeft aan zijn studie. Waarom dan niet de invulling van de studiereis bij de student laten? Het belangrijkste idee achter het project is om de student uit zijn vertrouwde omgeving te krijgen. Het werken op een andere locatie verbreedt zijn kijk op zichzelf, zichzelf als maker én op de wereld. De omgeving waarin de student zich bevindt, fungeert gedurende de reis als klaslokaal. Tijdens de reis is er tijd en ruimte voor onderzoek en verdieping en het initiërend en organiserend vermogen van de student wordt gestimuleerd.”

Trefpunt
Onderweg zijn er op zes locaties trefpunten georganiseerd. Op elk trefpunt ontmoeten studenten en docenten elkaar. Tijdens een aantal dagen werken ze samen aan een project of wordt er iets met elkaar ondernomen. Zo wordt er samen gewerkt met illustratie studenten van de Hochschule in Luzern en Escola Massana in Barcelona. Er worden gastdocenten uitgenodigd, ateliers van illustratoren bezocht, rondleidingen gegeven en contacten gelegd.

Website
Studenten tekenen de verhalen op die zij onderweg tegenkomen, maken werk en verzamelen materiaal. Alle studenten zijn te volgen op de website: www.illustrationdesign.artez.nl/travelproject/.