Afbeelding
Frank van Hienen

FC Ulu Spor vergeet vooral te scoren

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE- Mooi weer, een handjevol publiek en twee ploegen die er het beste van maken. Dat is samengevat het bekerduel tussen derdeklasser SV Zwolle en FC Ulu Spor dat twee niveaus lager acteert. De geelwitten winnen geflatteerd met 1-0. In de tweede helft levert een karrenvracht aan kansen de gasten niets op.

“Normaal verlies je zo’n wedstrijd. De organisatie bij ons was weg na rust. Zij voetbalden best aardig maar vergaten te scoren.” Verdediger Leon Hultink gaat zijn elfde seizoen in bij het eerste van SV Zwolle zonder Tom Bouwhuis en Floris ten Have die stopten en William van Oene die naar VSW verkaste.

Maar vers bloed genoeg op De Marslanden. Vier spelers kwamen over van Heino 2, terwijl Martijn Hollewand de reserves van Rohda Raalte inruilde voor SV Zwolle. Het contingent Sallandse aanwinsten resulteert in het sportieve bekerduel vooralsnog niet tot de gewenste kwaliteitsimpuls. ”Dat kan ook niet”, reageert Hultink. ”Zij zijn ons systeem nog niet gewend. Dat komt wel goed.”

Zonder Bram Horstman en Anne Nijland komt SV Zwolle op 1-0 als nieuwkomer Hollewand een scherp aangesneden hoekschop bij de tweede paal binnen ziet dwarrelen. Het is voor de thuisclub het enige wapenfeit, want daarna wordt het wedstrijdbeeld bepaald door degradant FC Ulu Spor. Slechts twee punten na de winterstop was de trieste balans waardoor degradatie uit de vierde klasse een feit was. ”De teamgeest, daar ontbrak het aan”, stelt teammanager Sener Türkeri. “Ik zie dat nu terugkomen. Veel verandert er niet in de selectie. We hebben in Ömer Sentürk een nieuwe doelman die van Dieze West komt. De club staat er goed op en gaat voor het eerst de competitie in met vijf teams. We proberen het in de vijfde klasse Noord weer op te pikken.” Middenvelder Fikret Akin heeft daar vertrouwen in.“ Deze wedstrijd heeft aangetoond dat het moet kunnen. Met de geschorste Kerim Tasdan er weer bij zie ik ons best weer meedoen.”

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37