Afbeelding
Erik-Jan Berends

Winst voor Sparta en Oranje Zwart

Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Oranje Zwart is het korfbalseizoen uitstekend begonnen met een zeer overtuigende 22-7 zege op Rivalen. Sparta speelde zaterdag al de tweede wedstrijd van het seizoen en kwam weer tot winst. Dit keer werd De Parabool in Groningen met 17-25 verslagen. De Zwolse ploeg is lijstaanvoerder in de eerste klasse B.

En op deze positie wordt dit veldseizoen ook op ingezet door Sparta. “We willen graag kampioen worden. Ons niveau ligt boven de eerste klasse”, aldus trainer Henco Pullen. “We willen graag een stabiele overgangsclub worden. In de zaal spelen we dit seizoen in de overgangsklasse. Daar willen we op het veld ook naar toe.” Tegen de Parabool liep het aanvallend goed. Verdedigend liet Sparta echter voor rust teveel steken vallen. Na een ruststand van 10-15 maakte Sparta in het tweede bedrijf in verdedigend opzicht een veel betere indruk.

Oranje Zwart gaat ook voor de titel op het veld. Met een zeer ruime 22-7 zege was de start echter goed. De nieuwe trainer Aldrik Rijks laat zich echter geen zand in de ogen strooien. De tegenstand was zaterdag minimaal.

“Rivalen is gepromoveerd uit de vierde klasse. Ik denk dat dit de minste ploeg in de competitie is. We hebben een zege behaald zoals het hoort. We hadden eigenlijk nog ruimer moeten winnen”, aldus Rijks, die voor het eerst actief is als hoofdtrainer. Voorheen was hij als selectiespeler, jeugdtrainer en bestuurslid actief bij Oranje Zwart.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13