Afbeelding
Eigen foto

Niels bakt stroopwafels voor buren van De Bres

Algemeen

BINNENSTAD - Inloophuis De Bres neemt op vrijdagochtend 22 september vanaf 10.00 uur een voorproefje op Burendag. Speciaal voor buren van De Bres komt Niels stroopwafels bakken.

Het inloophuis nodigt de buren uit om binnen te lopen en onder het genot van een kopje koffie kennis te maken met haar locatie, haar bezoekers, vrijwilligers, medewerkers en bestuursleden. De echte kers op de taart zijn de heerlijke stroopwafels van Niels (bakken met Niels). Inloophuis De Bres biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek aan medemensen die moeite hebben om sociaal en maatschappelijk aansluiting te vinden en houden met de grote buitenwereld en weinig of geen sociale contacten hebben. Ze nodigt de bezoekers uit kansen te pakken om actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doet De Bres door ontmoeting mogelijk te maken. Daarbij betrekt ze partners, zoals de gemeente, instellingen en bedrijven voor ondersteuning in deze maatschappelijke taak.

De Bres zit aan de Heiligeweg 1 in Zwolle, in een wijk met (exclusieve) zaken en uitgaangsgelegenheden. Omdat Burendag gaat over het verkleinen van contrasten leek het inloophuis dit een mooie gelegenheid om alle buren (inclusief de zaken) uit te nodigen voor een ontmoeting in een ontmoetingsplek waar men normaliter niet snel binnen zal stappen.