Afbeelding
Eva Posthuma

Vrienden van Hanzeland willen Hanzeland ontwikkelen

Algemeen

HANZELAND - De Vrienden van Hanzeland - vertegenwoordigers van eigenaren, ontwikkelaars, ondernemers, Windesheim, NS, gemeente Zwolle én bewoners - willen het gebied Spoorzone/Hanzeland in Zwolle ontwikkelen.

Het inspiratiedocument ‘Visie op Hanzeland’ dat de actieve kern van de Vrienden hiervoor heeft opgesteld, is vrijdag bekrachtigd met het plaatsen van een handtekening op een grote tekening waar de visie in woorden is omgezet in beelden. Spoorzone/Hanzeland ligt naast het station. Het gebied heeft volgens de vertegenwoordigers alle mogelijkheden om een levendig stedelijk gebied te worden. “De belangstelling om hier te wonen, werken, ondernemen en leren neemt toe en er zijn steeds meer partijen die willen investeren in het gebied.”

Woningcorporatie deltaWonen, BPD, NS, Windesheim, City Developer-S, Panta Real Estate en de gemeente Zwolle vormen de kern van de Vrienden van Hanzeland. Het inspiratiedocument ‘Visie op Hanzeland’ is onder hun leiding tot stand gekomen. Een betrokken groep ondernemers, ontwikkelaars, (onderwijs)instellingen, eigenaren, studenten en bewoners heeft bij het opstellen van ‘Visie op Hanzeland’ meegedacht tijdens workshops, ateliersessies en het Spoorcafé. ‘Visie op Hanzeland’ heeft daardoor een breed draagvlak.

Het inspiratiedocument en de tekening zijn te downloaden op https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/projecten/spoorzone/waar-werken-we-aan/gebiedsontwikkeling

Samen met het Ontwikkelperspectief Stationsgebied Zwolle en de omgevingsvisie die nu in ontwikkeling is, vormt ‘Visie op Hanzeland’ de basis voor een ruimtelijke en functionele doorvertaling met aandacht voor klimaatadaptatie, energietransitie, bereikbaarheid/mobiliteit, nieuwe economie, wonen en verstedelijking. Deze doorvertaling wordt in het najaar van 2017 ter besluitvorming voorgelegd aan college en raad.