Afbeelding

Beter Benutten wil inzicht verschaffen in jaarlijkse reiskosten woonwerk

Algemeen

REGIO - De twee Beter Benutten regio’s Zwolle-Kampen en Twente Mobiel hebben het initiatief genomen voor het gebruik van Pendle.nl. Met het programma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu willen Rijk, regio en bedrijfsleven zich gezamenlijk inzetten om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren.

Pendle.nl is de afgelopen twee maanden eerst als proef uitgezet bij de partners van de twee Beter Benutten regio’s. Van de gebruikers die de vragenlijst hebben ingevuld geeft, volgens de initiatiefnemers, 44 procent aan dat Pendle.nl voor hen nieuwe informatie heeft opgeleverd. Daarnaast zou 42 procent aan het voorgestelde alternatief een keertje te willen uitproberen.

Met Pendle.nl kunnen medewerkers uitrekenen hoeveel geld zij kwijt zijn aan hun woon-werkverkeer. Het hulpmiddel laat de huidige reiskosten zien en vergelijkt dit met kosten van alternatieve vervoersmogelijkheden. Volgens de initiatiefnemers is het voor medewerkers vaak lastig inschatten welke vervoerswijze van en naar het werk het goedkoopste is. Met Pendle.nl kunnen ze de kosten van de auto met één of meer alternatieven (zoals openbaar vervoer, elektrische fiets, carpoolen) vergelijken. Medewerkers kunnen tot de conclusie komen dat een ander vervoersmiddel een flinke kostenbesparing kan opleveren.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden