Afbeelding
Eigen foto

Organisatie Afrikaloop zoekt gastgezinnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - In de herfstvakantie van 21 tot en met 27 oktober wordt de Afrikaloop weer gelopen. Op 24 oktober lopen de wandelaars van Hasselt naar Dalfsen. Voor de wandelaars die blijven overnachten en meerdere dagen meelopen, is de organisatie weer op zoek naar slaapplaatsen.

Gastgezinnen weten van te voren wie bij hen slaapt (man, vrouw, leeftijd enz.).Wanneer de mensen zijn gefinisht, worden ze gebeld en gevraagd de gast(en) op te halen. Mocht ophalen niet lukken, dan zorgt de stichting dat de mensen bij de gastgezinnen worden thuisgebracht. De volgende ochtend wordt er gestart tussen 08.00 en 08.30 uur. Voor de overnachting en het eten betaalt de wandelaar een kleine vergoeding. Deze vergoeding komt ten goede aan de Afrikaloop en is op deze manier onderdeel van de totale opbrengst van de actie. Vorig jaar was dat ruim 20.000 euro. Wie helpt om een slaapplaats en eten te bieden, helpt ondertussen de kinderen in Afrika aan een slaapplaats en eten. Wie wil meehelpen een straat- of weeskind toekomst te bieden, kan zich telefonisch aanmelden als gastgezin bij Elise van Lienen: 06-114 20 515 of per e-mail: elise.v.lienen@gmail.com. Informatie over de stichting of de Afrikaloop is te vinden op de website www.andreasmann.org of op Facebook.

De Afrikaloop wordt georganiseerd door de Andreas Manna Stichting (AMS). Op kleinschalige basis wordt hulp verleend aan straat-, zwerf- en weeskinderen in Afrika. In de directe leefwereld van deze kinderen worden projecten opgezet die moeten leiden tot verbetering van opvang en zorg. Daarbij wordt gekeken naar schoon drinkwater, onderwijs, gezondheidszorg en zelfvoorziening. Niet alleen de kinderen maar ook hun vriendjes en de ouders van die vriendjes delen bij alle ontwikkelingen mee in de zegen.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30