Afbeelding

Vredesweek: Koetsveld en Odaci in Oosterkerk Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Koetsveld en Odaci vertellen op donderdag 21 september in de Oosterkerk over hun vriendschap als christen en moslim. Ruim zeven jaar trekken zij samen op met publicaties, lezingen en zo nu en dan een bijdrage in de media.

De twee Tukkers komen naar Zwolle in het kader van de Vredesweek. De avond begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom. Herman Koetsveld is protestants predikant in Hengelo. Enis Odaci is verkeerskundige en oprichter van de stichting Humanislam. Hij woont in dezelfde stad. Ze kwamen elkaar op het spoor via het ‘Manifest van Advent’. Daarin spraken veertig Twentse predikanten zich uit tegen de verharding van het maatschappelijk debat en het wegzetten van bevolkingsgroepen.

De taal van vertrouwen

Het duo gelooft in ‘de taal van het vertrouwen’. Die taal diepen zij op uit hun eigen traditie, christelijk en islamitisch. Het is de taal die mensen aanspreekt op hun bronnen van hoop en liefde. Het is de taal die de morele keuzes scherp houdt. Aan de hand van persoonlijke ervaringen én de actualiteit vertellen Koetsveld & Odaci hun verhaal en gaan ze in gesprek met de aanwezigen.

De bijeenkomst maakt deel uit van het programma van Vorming & Toerusting van de Oosterkerk en tevens van het programma van de Vredesweek 2017 in Zwolle.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden