Afbeelding

Saxofonist Harry van der Laan bij Reken Maar van Jazz

Cultuur

Op zondag 24 september is saxofonist Harry van der Laan te gast bij Reken Maar van Jazz in The Livingroom. Samen met pianist Tony Hoyting, bassist Pieter Althuis en drummer Imre Kruis brengt hij een ode aan Hank Mobley.

Harry van der Laan studeerde aan de conservatoria van Groningen en Amsterdam, o.a. bij Ferdinand Povel en werkt voornamelijk als uitvoerend musicus. Hij speelt in het Noordpool Orkest en het North European Jazz Orchestra maar is ook een graag geziene solist in kleinere bezettingen. Hij is fan van de muziek van Hank Mobley en beheerst zijn stijl als geen ander. Deze editie van Reken Maar van Jazz staat dan ook in het teken van de muziek van deze swingende Amerikaanse saxofonist, bekend van platen als ‘Soul Station’ en ‘Workout’.

Reken maar van Jazz vindt elke vierde zondag van de maand plaats op het podium van The Livingroom. Elke editie wordt er een andere bekende gastsolist uit de Nederlandse Jazz scene begeleid door de Reken Maar van Jazz ritmesectie. Het concert op 24 september augustus begint om 20.30 uur in café The Livingroom, Gasthuisplein 23 te Zwolle. Entree is gratis.