Afbeelding
Stefan Lanjouw

Met de tango leer je iemand anders kennen

· leestijd 1 minuut Cultuur

Wie een optreden met de Argentijnse tango ziet, gelooft in eerste instantie meestal niet dat deze dans voor iedereen is weggelegd. Het tegendeel is waar. Wat in een dansoptreden getoond wordt, is het resultaat van jarenlang dansen en oefening. Dat deze dansers ooit begonnen zijn met simpel lopen in de muziek, is niet de eerste gedachte. Toch zijn ook deze dansers ooit zo begonnen.

In essentie gaat deze dans om het ontmoeten van de ander. Door af te stemmen op elkaar en steeds samen de verbinding te blijven opzoeken, ontstaat door bewegingen op muziek als vanzelf een dans. Voeg daaraan de omhelzing toe, technieken van leiden en volgen met vaardigheden om bewegingen soepeler te maken en de basis voor een heerlijke dans is daar.

Dat is wat tangoschool Tango Alegría deze twee weken bezoekers laat ervaren tijdens de gratis proeflessen Argentijnse tango. In een uur tijd beleven de deelnemers waar de tango in de kern om gaat. Daarbij voert ontspanning en plezier de boventoon. Bovendien blijven de ontmoetingen niet beperkt tot de eigen danspartner, in de relaxte sfeer in en rondom de lessen, vormen de dansers al snel een leuke gemeenschap. Dat is ook wat de tangoschool voor ogen heeft; lessen beleven als een avondje uit, tijd voor elkaar en leuke ontmoetingen.

De proeflessen vinden plaats in het danslokaal van Tango Alegría, aan de Mimosastaat 1a te Zwolle. De aanvangstijden voor beginners zijn op vrijdag 15 september om 19:30 uur, donderdag 21 september om 21:00 uur en vrijdag 16 september om 19:30 uur. De deur is een half uur voor aanvang open, koffie en thee staan klaar. Meer info via www.tangoalegria.com, e-mail: info@tangoalegria.com of 06-11626940 (Marc).

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 5 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 18 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden