Afbeelding

Jeroen Stoffels helpt bij stress voor presentaties

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Als ik kort en krachtig mag zeggen wie ik ben, dan stel ik mezelf voor als stressdokter. En een stressdokter maakt mensen beter die last hebben van stress. Iets uitgebreider stel ik mezelf voor als Jeroen Stoffels ,ik train in wetenschappelijke stressreductietechnieken. Ik laat je hart trainen. Heb je dat wel eens gedaan?

Ik richt me op mensen die zichzelf presenteren voor of in een groep. Om dat verder te verduidelijken zijn dat niet alleen trainers of sprekers. Presenteren doe je waarschijnlijk veel vaker dan je nu zelf denkt. Dit doe je ook in een vergadering door een stuk wat je voorbereid hebt. En dat kan zittend aan de tafel of voor de groep. Maar ook solliciteren, op een verjaardag met deels onbekenden, in een één op een gesprek, in een verkoopgesprek, op een netwerkbijeenkomst, spreken in het openbaar of wat dacht je van een docent of leraar en ga zo maar door. De meeste klanten zijn managers en hun medewerkers.

Heel veel mensen vinden presenteren spannend. Spreken voor of in een groep staat in de top vijf grootste angsten. Wat gebeurt er nu vaak bewust of onbewust als deze angst op treed? Allerlei lichamelijke reacties. En die reacties zitten jouw presentatie in de weg. Je lichaam kan leetrlijk en figuurlijk op hol slaan. Je hebt misschien last van trillende knieën, klotsende oksels, je komt niet uit je woorden of achteraf denk je, ik heb niet gezegd wat ik had willen zeggen. En in je lichaam zijn er allerlei systemen aan het werk die je in deze situaties uit putten, vermoeid maken. Dat zijn de stresshormonen. Met nog allerlei andere gedachten en gevoelens

Met als gevolg dat je een volgende keer het liefste zo’n situatie uit de weg gaat. Want jou lichaam, jouw systeem ziet deze situatie als een gevaar. Maar wegblijven dat is vaak niet mogelijk. Want het hoort erbij. Bij je functie. Om je doelen te halen. Om iets uit te leggen aan een groep. Om een discussie te leiden of om een idee te lanceren.

Hoe fijn zou het zijn als je dit kan doen zonder nachten van te voren wakker te liggen en je de beste versie van jezelf kan laten zien.

Mijn oplossing is door je hart te trainen. Je hart is een van de beste indicatoren om te laten zien of je lekker in je vel zit of niet. Door dit te trainen ontstaat er flow. En flow is die situatie dat we geluk ervaren, dat we positief en intens met iets bezig zijn. Alsof het moeiteloos gaat en dat we het moment optimaal beleven. Nou hoe gaaf klinkt dat. Het is een gevalideerd programma wat we trainen. Op de situatie van de persoon of groep toegespitst. Heel praktisch en zeer effectief.

De methode die we gebruik is misschien het best te omschrijven in de vergelijking tot autorijden. Je hebt wat theorie nodig en wat praktijk. En daarmee behaal je je rijbewijs. En pas als je je rijbewijs hebt begint het. Dan is de hele wereld bereikbaar. Je begint toch niet gelijk met autorijden op de Boulevard Périphérique rond Parijs. Maar als je een tijdje kunt autorijden is dat best te doen. Autorijden is niet moeilijk als je het eenmaal kunt, brengt het je overal. En als je eenmaal kunt autorijden leer je het niet meer af. Zelfs als je een tijdje niet hebt autogereden of in een andere auto stapt, voelt het na een paar 100 meter al weer heel gauw vertrouwd. Zo is het ook met onze trainingen. De kracht van de eenvoud. Wetenschap omgezet naar dagelijkse praktijk.

Hart Trainen
Sichtermanmarke 5
8016 MH ZWOLLE

www.harttrainen.nl

e-mail hallo@harttrainen.nl

whatsapp en telefonisch bereikbaar 06 – 44 99 04 25

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden