Afbeelding

‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen te zien bij Brainz

· leestijd 1 minuut Algemeen

HANZELAND – De reizende tentoonstelling ‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen is op 26 augustus verhuisd van het Provinciehuis Overijssel naar Brainz aan het Lűbeckplein 68 in Hanzeland.

Brainz is het stadslab voor Zwolle en de regio ‘de plek voor ontmoeten, verbinden en samenwerken’ waar onderwijs, onderzoek, ondernemen bij elkaar komen. De tentoonstelling ‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen is tot stand gekomen binnen het project ‘World Press Photo16 – KidsRights – You and I’, dat in de Grote Kerk Zwolle was te zien van 8 maart tot 3 april 2017. Door een breed draagvlak en een goede samenwerking met onderwijs, maatschappelijke en culturele instellingen en bedrijfsleven in de stad heeft de organisatie besloten de expositie het komend jaar op reis te laten gaan. Het startsein voor de reis is gegeven door HBO Journalistiek Windesheim op 12 april 2017, daarna was de expositie te zien in het Provinciehuis Overijssel en nu bij Brainz.

De tentoonstelling portretteert verschillende generaties Zwollenaren in hun wijk en is uniek voor Zwolle. Naast de beeldverhalen worden ook de winnende foto’s van de fotowedstrijd ‘You and I voor amateurs en professionals’ vertoond. De vakjury onder leiding van voorzitter Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, heeft vijf foto’s genomineerd. De eerste prijs is gegaan naar Suzanne Hinne voor haar foto ‘Before you leave’. De tweede prijs naar Joyce Netteb voor haar foto ’Trots op jou’ en de derde prijs naar Pauli Gerritsen voor haar foto ‘Isolement’. Marjan van der Lingen heeft de publieksprijs gewonnen met haar foto ‘Moment van tederheid bij afscheid’. Twee genomineerde fotografen kregen een eervolle vermelding: Els Mondt met ‘Het Toetje’ en Bea Mol met ‘Van mens tot mens’.

De publieksprijzen voor de beeldverhalen van ‘You and I in de wijk’ in Assendorp en Stadshagen zijn gegaan naar Frederik van Munster met als titel ‘De hoge spoorbrug verbindt’ en Levi Monsterman, leerling van de Jenapleinschool, met zijn beeldverhaal ‘Ons plein in de winter’. De tentoonstelling is te zien tot 1 oktober 2017 tijdens kantoortijden (08.30 tot 17.30 uur op maandag tot en met vrijdag). De expositie is ook nog te zien in het stadhuis aan het Grote Kerkplein 15 van 2 oktober tot en met 1 december 2017.