Afbeelding

Vrijetijdscentrum Bowlen & Zo krijgt definitief goedkeuring

Algemeen

DEN HAAG – De Raad van State heeft woensdag het hoger beroep verworpen van restaurant Wok Stadion tegen de komst van vrijetijdscentrum Bowlen & Zo aan de Boerendanserdijk.

Daarmee is de vestiging van het centrum definitief goedgekeurd. In het pand boven de Sligro komen naast bowlingbanen ook golfbanen, pooltafels en horeca. Om dat laatste is het Wok Stadion vooral te doen. Bowlen & Zo ligt op een afstand van ongeveer driehonderd meter van het stadion. Wok Stadion vindt nog meer restaurants teveel van het goede, het zou een van de bedrijven de kop gaan kosten.

De rechtbank in Zwolle was snel klaar met de zaak. Concurrentiebelangen kunnen volgens het bestuursrecht geen reden zijn om een vergunning tegen te houden. De argumenten van Wok Stadion werden daarom niet verder behandeld.

Volgens de Raad van State was de rechtbank te snel met zijn oordeel. De rechtbank had volgens de Raad ook moeten kijken naar aantasting van het ondernemersklimaat. Het is namelijk niet uitgesloten dat de vestiging van het vrijetijdscentrum onder meer zal zorgen voor leegstand op bedrijventerrein De Vrolijkheid.

Maar de Raad constateert ook dat Wok Stadion de dreigende leegstand op het bedrijventerrein niet heeft aangetoond. En dat had wel gemoeten. Verder oordeelt de Raad dat de vestiging van een vrijetijdscentrum juist goed past in dit gebied bij het PEC-station.