Afbeelding

Chinese karakters

vrijdag 22 september 2017 0:00

Deze workshop wordt gegeven door Lieve Gulikers. Zij studeerde Indologie en Sinologie aan de K.U. Leuven en zij heeft zich drie jaar gespecialiseerd in Jingju (Peking Opera) aan de Xiju Xueyuan te Beijing. Naast de Chinese taal, cultuur en geschiedenis kreeg ze verschillende actieve vakken waaronder Tajiquan, waaierdans, zwaard-, sabel-, speer- en stok vorm. Deze werden aangeleerd als middel om in de theatervorm Jingju te kunnen gebruiken. Als eindwerk heeft ze de rol van Sun Wu Kong, de Apenkoning, in de opera “Havoc in Heaven” opgevoerd.

Naast bewegingskunsten is de fascinatie voor de Chinese taal altijd blijven doorgroeien. Die fascinatie wil zij graag met anderen delen.

Vind plezier in de ontdekking van het ontstaan van Chinese karakters en hoe de Chinese taal zich heeft ontwikkeld. Ontdek wat de eenvoud is achter die ingewikkelde en ingenieuze karakters. Verwonder je over hoe de Chinezen anders of hetzelfde denken in vergelijking met de Indo-Europese talen en vooral, laten we ermee spelen. Ik nodig iedereen uit om samen met mij op ontdekkingsreis te gaan, rugzak met voorkennis en materiaal is absoluut niet nodig!

Locatie: Inner Touch Tai Chi, Westerlaan 51 te Zwolle. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.