Dubbelgreep organiseert het 2e Kerstmeespeel- en meezingconcert in de Zwolse Grote Kerk

· leestijd 1 minuut Cultuur

Ook bij docentencollectief Dubbelgreep zijn de muzieklessen weer begonnen en we vallen maar gelijk met de deur in huis. Ja u leest het goed: we willen het over Kerst 2017 hebben!

Vorig jaar organiseerden we voor het eerst een Kerstmeespeelconcert in de Grote Kerk en omdat dit een groot succes was gaan we het nog eens doen: met z’n allen kerstliedjes spelen en zingen, dit jaar ook met koor!

Iedereen die een akoestisch blaas- of snaarinstrument bespeelt; jong of oud; beginner of gevorderde; Zwollenaar of niet, kan zich opgeven voor het orkest. Iedereen vanaf 8 jaar die wil komen zingen en repeteren, kan zich opgeven voor het koor, Om het concert bij te wonen als toehoorder is aanmelden niet nodig.

Waarom is het zo leuk om mee te doen?

We spelen bekende kerstmelodieën en je kunt ook sámen met iemand komen: Kerst speel (en zing) je samen! Repetities en concert zijn op één dag. We zijn zeer verheugd dat organist Toon Hagen zijn medewerking verleent en dat stadsdichter Kees Smits speciaal voor het evenement een liedtekst maakt.

De opening van Kerst Speel Je Samen 2017 zal verricht worden door onze burgemeester Henk Jan Meijer.

Wat moet je kunnen?

De bladmuziek is er in verschillende niveaus. Vanaf beginner tot aan gevorderd ben je welkom! Op de site zijn voorbeeldpartijen te vinden en musici kunnen de bladmuziek ca. een maand van te voren al downloaden en instuderen. Alle zingende mensen zijn welkom, ook als je geen noten kunnen lezen.

Het is goed om te weten dat:

  • er gerepeteerd wordt op 17 december 9.30-12.30 uur (met pauze)
  • het concert een uur duurt (van 13.30 uur tot 14.30 uur)
  • er kosten aan verbonden zijn: deelnemers: €4,-; publiek €4,- (kinderen €2,-)
  • aanmelden kan via www.dubbelgreep.nl/kerstmeespeelconcert.
  • de inschrijving al is begonnen en stopt als we 300 aanmeldingen hebben.

Adventmitspielkonzert te Keulen
Het idee komt uit Keulen waar sinds 2010 in de dom het ‘Adventmitspielkonzert’ plaatsvindt. Elk jaar komen in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen om samen te musiceren. Onze voorzitter Alet Boukes woonde 2 jaar geleden zo’n concert bij en stelde voor dit ook in Zwolle te organiseren en zo geschiede. We hopen dat dit het begin is van een lange traditie in Zwolle dus komt allen tesaam op 17 December 2017!