Afbeelding
Hans Smit / Sportief Zwolle

Van der Sloot en waterpolovrouwen Swol 1894 blijven maar verbazen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Wouter Foppen)

ZWOLLE - De waterpolosters van Swol 1894 wonnen de afgelopen twee seizoenen bijna alles wat er te winnen viel. In de eerste klasse wordt anders verwacht, maar de eerste competitiewedstrijd laat dat nog niet zien. De Zwolse dames zijn met 10-8 te sterk voor ZVVS.

Het kunststukje van trainster Mieke van der Sloot duurt voorlopig dus nog even voort. De coach kwam in 2015 naar Zwolle en zette daar de ene na de andere stap omhoog. Toen Van der Sloot begon bij Swol, kende de waterpoloafdeling van de club twee krappe damesteams. Daar werd eerst in geïnvesteerd en met succes. Inmiddels staan er drie volwaardige Zwolse damesteams en ligt er voor volgend seizoen een vierde team in het verschiet.

Maar het belangrijkste moest op dat moment nog komen: het niveau van het eerste team. In haar eerste seizoen zorgde Van der Sloot ervoor dat Swol naar de tweede bondsklasse promoveerde en afgelopen seizoen volgde er nogmaals een stap omhoog. “Ik ben wel eens trots op mezelf ja. Als je ziet waar Swol stond toen ik begon en als je ziet waar we nu staan. Ik ben er trots op dat we het van de grond hebben gekregen”, vertelt de coach.

Het is gepaste trots, want het waterpolo in Zwolle was op sterven na dood. Mede door Van der Sloot maakte Swol zaterdag haar debuut in de eerste klasse, waarin het speelde tegen ZVVS. Een kroon op het werk, want de eerste klasse is voor Zwolle een prima niveau.

Swol versterkte zich afgelopen zomer onder meer met Bernadette Bol, die speelde in de Duitse Bundesliga, en met Rowan van der Huure van Het Ravijn. Mede daarmee hoopt Swol in ieder geval geen modderfiguur te slaan.

Tegen ZVVS lukt het Swol, geheel in de lijn van de laatste jaren, om de eerste punten bij te schrijven. Een modderfiguur slaan lijkt daarmee uitgesloten, aangezien ZVVS een vaste waarde in de eerste klasse is. Swol maakt in het tweede deel van de wedstrijd het verschil, al moet het nog wel toezien hoe ZVVS terugkomt. Toch zijn de tien gemaakte doelpunten voldoende voor een 10-8 zege in zwembad De Vrolijkheid.

“We zijn nog wat onvolwassen, waardoor het nog spannend wordt. Toch ben ik hartstikke blij met deze overwinning, het is een mooie opsteker. Ik ben niet alleen trots op mezelf, maar vooral op de dames”, sluit Van der Sloot af.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59