Waterpoloheren Swol 1894 verslaan promovendus

Sport

ZWOLLE - De waterpolomannen van Swol 1894 zijn de competitie begonnen met een ingecalculeerde overwinning (15-7) op promovendus Trivia. Waar de Zwolse ploeg staat in de tweede klasse durft trainer John Uittenhout niet te voorspellen.

“Tegenstanders zijn lastig in te schatten op dit niveau. Het enige wat ik weet is dat wij sterker zijn dan vorig jaar”, aldus Uittenhout, die Peter Vissia een goede versterking noemt. “En we hebben Mark Groenhuijzen weer terug op doel. Die hebben we de laatste tien wedstrijden van vorig seizoen gemist vanwege een storing in zijn evenwichtsorgaan.” De keeper was belangrijk voor Swol in de seizoensouverture, waarin het aanvankelijk niet van een leien dakje ging. Op het nippertje wist Swol het eerste 'partje', zoals Uittenhout het noemt, met een voorsprong af te sluiten (5-4). “Daarna begon het te lopen. Mede door goed keeperswerk van Mark liepen we uit.”

Uittenhout laat zich niet verleiden tot het uitspreken van een doelstelling wat betreft de ranglijst. “Je kunt wel wat roepen, maar waar is dat op gebaseerd? Ik heb drie doelen voor het einde van het seizoen. 1. Dat we keihard getraind hebben. 2. Dat we elke wedstrijd probeerden te winnen en alles hebben gegeven 3. Dat we lol hebben gehad. Als we dat gedaan hebben, dan ben ik tevreden met het resultaat.”

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13