Afbeelding

Senia richt muziek-luistergroepen op in Zwolle

Algemeen

ASSENDORP - Geïnteresseerden in klassieke muziek in Zwolle kunnen op dinsdag 3 oktober bij Stadkamer kennismaken met het idee van ‘muziek-luistergroepen’.

Zo’n groep is bedoeld om klassieke muziek beter te begrijpen, waardoor men er meer van kan genieten. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in Stadkamer aan de Zeven Alleetjes en is een initiatief van de landelijke organisatie Senia. Deze stichting brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat klassieke muziek. Het zal gaan om groepen van zes tot acht personen. Senia levert het studie-en discussiemateriaal aan de hand van luisterfragmenten op internet, bijvoorbeeld over de Winterreise van Franz Schubert of de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach.

Op de website www.senia.nl staat in de rubriek ‘Muziek’ meer informatie over de werkwijze en de kosten. Belangstellenden zijn welkom op 3 oktober om 11.00 uur in Stadkamer. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bel voor meer informatie Senia: (0570) 56 26 56 of stuur een e-mail: info@senia.nl.