Afbeelding
Sandra Haverman

VEZ organiseert workshop Bijbelvertalen

Algemeen

ZWOLLE - De Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) heeft, in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), voor woensdag 4 oktober een workshop over Bijbelvertalen georganiseerd.

Deelnemers leren bijbelvertalingen kennen én gebruiken. Het Bijbelgenootschap hoopt dat door het gebruik van de verschillende vertalingen de Bijbel dichtbij komt. De bijbelvertalingen die centraal staan tijdens de avond zijn de Nieuwe Bijbelvertaling, de Herziene Statenvertaling en de Bijbel in Gewone Taal. Dr. Matthijs de Jong, hoofd Vertalen van het Nederlands Bijbelgenootschap, verzorgt de presentatie en workshop. Deelnemers krijgen onder meer informatie over de vertaalprincipes en –keuzes die de vertalers hebben gemaakt. Ze worden kort meegenomen in het vertaalproces. Daarnaast gaan de deelnemers ook zelf aan de slag met vertalen.

De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur (met pauze) en vindt plaats in het gebouw van VEZ Centrum aan Rieteweg 12. De entree bedraagt 5 euro. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom. Meer informatie over dit Leerhuiscollege is te vinden op de website van de VEZ.