Afbeelding
Storytrail.nl

Zondag 22 oktober 2017: Beleef Zwolle met verhalenverteller Godefridus

Cultuur

Op zondagmiddag 22 oktober kunt u de geschiedenis van Zwolle op een bijzondere manier beleven. Verhalenverteller Godefridus van Theatergroep Stadsavonturen nodigt u uit voor de publiekspremière van zijn Storytrail stadswandeling. Dwalend door de prachtige binnenstad brengt hij een unieke mix van verteltheater en historie.

In het pittoreske stadshart van Zwolle liggen vrolijke, bizarre en ook bloedstollende sagen en legenden verborgen. De eeuwenoude Hanzestad heeft dan ook een bewogen geschiedenis achter de rug. Godefridus vertelt hoe Zwolle haar buursteden Kampen en Deventer het nakijken gaf. Hoe de stad de strijd aanging met machtige roofridders. En hoe de hoogste kerktoren van de Lage Landen verrees aan de oever van de IJssel. Wat was het geheim van dit grote succes? Was het puur geluk of eigen verdienste? Of kwam het misschien door ingrijpen van de schutspatroon van Zwolle, Sint Michael, die de duivel wist te verslaan? U ontdekt het allemaal tijdens de Storytrail stadswandeling Zwolle. Ga mee en geniet van een avontuurlijke tocht vol sterke verhalen over list, bedrog, noodlot en geluk!

De Storytrail stadswandeling Zwolle begint op zondag 22 oktober om 14.00 uur op de Grote Markt. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-zwolle. Reserveer nu met de kortingscode STORYTRAIL7GE421R en betaal slechts € 12,- per persoon (kinderen: € 4,-).

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden