10-10-2016
10-10-2016 Femke Teussink

Natuur en Milieu Overijssel zoekt voorlezers voor de Dag van de Duurzaamheid

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op de Dag van de Duurzaamheid, dinsdag 10 oktober, lezen bestuurders, agrariërs, vrijwilligers, opa’s en oma’s, vaders en moeders en medewerkers uit Zwolle voor aan leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 uit het basisonderwijs.

De studenten van Duurzame PABO hebben speciaal hiervoor het boek ‘De Wereld van Voedsel’ geschreven. Wie ook wil voorlezen, kan zich aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel. De organisatie koppelt de voorlezers aan een school, ze krijgen het voorleesboek thuisgestuurd en een handleiding met praktische tips.

De Dag van de Duurzaamheid begint met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. Natuur en Milieu Overijssel nodigt iedereen graag uit om mee te doen aan de voorleesactie. Ieders inzet blijft niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over gezonde voeding en duurzaam voedsel. Zo leren kinderen alles over eten, over groenten, fruit, vlees en zuivel en over de herkomst en smaak van voedsel. De opzet is ze bewust te maken van gezonde, duurzame én lekkere keuzes, en ze die leren maken.

Wie het leuk vindt om voor te lezen tijdens de Dag van de Duurzaamheid kan zich aanmelden via het formulier op www.natuurenmilieuoverijssel.nl of via e-mail info@natuurenmilieuoverijssel.nl. Belangstellenden die nog vragen hebben of meer informatie over de voorleesactie wensen, kunnen telefonisch contact opnemen met Natuur en Milieu Overijssel via (038) 425 09 60 of mailen naar info@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Deze voorleesactie wordt gefinancierd door de Provincie Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel werkt in de uitvoering samen met landelijke en regionale partners. Deze actie sluit bovendien aan bij het landelijke programma Jong Leren Eten dat in 2017 is begonnen en waarbij een impuls wordt gegeven aan voedseleducatie voor alle kinderen in Nederland.